onsdag 10 april 2013

Påsktårta

Här kommer receptet på påsktårtan. 
Den blir väldigt mäktig med all frosting. När jag hade täckt hela tårtan och spritsat topparna ovanpå så fanns det ungefär 1/4 kvar. Då hade jag ändå inte snålat på något sätt.  Jag tror att det skulle räcka om man gör drygt hälften av frostingen. 




Det här behövs till en tårta:
100 g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl vetemjöl
1 3/4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vallmofrö, blått
1 1/2 dl mjölk
1 citron, skalet
3 äggvitor

Cream cheese frosting:
200 g smör
200 g cream cheese
5 dl florsocker
1 citron, finrivet skal
gul karamellfärg, kan uteslutas

Dekoration:
vallmofrö, blått
blåbär

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Smörj två bakformar ( 12 cm Ø ). Vispa smöret mjukt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vallmofrö i en annan skål och blanda sedan med smöret. Tillsätt mjölk, citron och äggvitor och vispa till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30 minuter mitt i ugnen. Kontrollera med en tandpetare  att bottnarna är klara innan de tas ut ur ugnen. Låt svalna en liten stund i formen innan de stjälps upp för att svalna helt. Dela varje botten i två delar.
Frosting:
Blanda alla ingredienser till frostingen till en slät smet. Låt eventuellt stå i kylen en stund om den är lös.

Bred frosting mellan tårtbottnarna och sen på hela tårtan. Spritsa små toppar högst upp runt kanten. Strö på blått vallmofrö och blåbär.


Recept och inspiration från en Ameliablogg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar