måndag 8 april 2013

Crostini med Lax och Sojamajonäs


Ännu mer inspiration från Tom Sjöstedt. Jättegoda crostini med rå lax och sojamajonäs. Perfekt som tilltugg till ett glas Champagne. 
Färgen på majonäsen blir inte så tilltalande när man blandar i sojan. Men smaken är magisk. 

Det här behövs till ca 20 st:
1/2 baguette
olivolja
150-200 g lax, färsk, tunt skivad
5 milda rädisor, tunt skivade
50 g löjrom eller annan rom
dill
Soyamajonäs:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
2 dl olja, neutral
1-2 msk soja, japansk

Gör så här:
Skiva baguetten och stek den gyllene i olivolja. Lägg på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
Sojamajonäs:
Vispa äggula, senap och vinäger, häll i oljan samtidigt som man vispar, först droppvis, sedan mer och mer. Majonäsen ska bli fast. Smaksätt med Japansk soja.

Lägg en klick sojamajonäs på baguetten, sen en eller två små laxskivor, toppa med dill, rädisor och löjrom. NJUT!

Champagne med druvblandningen
80% Pinot Meunier, 20 % Pinot Noir
passade mycket bra till Crostini.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar