torsdag 7 november 2013

Pasta alla puttanesca


Det här är en perfekt pastarätt att slänga ihop när kylskåpet gapar tomt. Det flesta ingredienser är sånt som nästan alla alltid har hemma i skafferiet/kylskåpet. Det är i princip samma ingredienser som i en tapenade, fast i den här rätten är alltihop varmt och tillsammans med kokt pasta. Supergott och superenkelt och så mycket smak av Italien. Servera tillsammans med ett gott bröd och ett fruktigt, kraftigt vitt italienskt vin, gärna från Sicilien, tex Carricante från Calabretta. Tyvärr fanns det ingen sån flaska i vår källare, vi fick hålla till godo med Bonne blance från domaine Mosse. Franskt vin till Italiensk mat? Det går utför med familjen R. Jag tror inte att det kommer att utdelas några stilpoäng för presentationen av den här måltiden, men definitivt för smaken. mmm

Det här behövs till 4 pers:
spagetti
1-2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 liten burk sardeller, finhackade
1 1/2 dl svarta oliver, hackade
200 g tomater, cocktail eller piennolo, hackade
1 dl kapris 
1 burk krossade tomater
olivolja
nymald svartpeppar
parmesanost, grovriven

Gör så här:
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull några minuter utan att det får färg. Tillsätt oliver, sardeller och tomathacket. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt sedan krossade tomater och kapris. Låt sjuda i ca 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
Häll av pastavattnet. Blanda den kokta pastan med såsen.
Servera pastan i djup tallrik med nymald svartpeppar, hackad persilja och riven parmesanost.

Buon Appetito!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar