onsdag 7 november 2012

Cordon Bleu

Cordon bleu är en trevlig maträtt tycker vi. Tidigare har jag alltid gjort rätten med lövbiff, men ikväll blev det enligt originalet med kalvkött fast på mitt sätt. 

Du behöver:
4 skivor kalvschnitzel
4 tjocka skivor emmentaler ost
4 skivor kokt skinka
4 tsk dijonsenap 
2 ägg
2 dl vetemjöl
2-3 dl ströbröd
50 g smör (att steka i) 
salt och peppar

Gör så här: 
Banka ev ut köttet om skivorna är tjocka.
Bred 1 tsk senap på varje skiva kött. Lägg på ost och skinka på ena halvan och vik sedan ihop på mitten. Fäst ev ihop med en eller flera tandpetare. 

Vispa upp äggen i en skål, häll upp mjölet i en annan skål och ströbrödet blandat med salt och peppar i en tredje. Doppa köttbitarna i mjölet och sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir ordentligt täckta med både mjöl, ägg och ströbröd. Stek köttet gyllenbrunt på medelvärme i rikligt med smör 4-5 min på varje sida. När osten börjar rinna ut är det färdigt. 

Servera Cordon Bleu tillsammans med potatismos och små gröna ärtor och något gott vin. Vi drack

Trevlig måltid! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar