fredag 10 maj 2013

Kryddig Coleslaw

Det här var en jättegod coleslaw gjord på bland annat rödkål, rödlök och röd paprika. Receptet hittade jag i ELLE mat och vin. Den här coleslawen passar till både kött, fågel, korv och fisk och kan med fördel tillredas en dag innan den ska serveras. 

Det här behövs:
300 g fänkål, strimlad
2 msk finhackad dill
1/2 rödkål, finstrimlad
1/2 rödlök, hackad
1 liten röd paprika, strimlad
1/2 dl juice av citron+ rivet skal
1 dl majonäs
1 msk socker
2 tsk tabasco

Gör så här:
Blanda fänkål, rödkål, lök, paprika, dill och rivet citronskal. Vispa ihop citronsaft, majonäs, socker och tabasco. Blanda majonäsblandningen med det strimlade grönsakerna.
Garnera med några dillvippor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar