tisdag 21 maj 2013

Kyckling med vinägerkokta tomater


Kycklingfilé som fått smak av färsk dragon, salt och peppar serveras med vinägerkokta cocktailtomater och lök. Det låter kanske lite väl syrligt med tomater kokta i vinäger, men trot eller ej, det blev jättegott.  Tomaterna och lökens sötma kom fram och smakade väldigt bra ihop med vinägern.   

Tidsåtgång: ca 45 minuter.
Det här behövs till 2 pers:
300 g kycklingfilé
1 ½ dl örtkrydda, jag tog dragon
salt och peppar
Tomaterna:
300-400 g cocktailtomater i olika färger
50 g smör
2 vitlöksklyftor
2 vårlökar, finskuren
½ dl vit balsamvinäger
salt och peppar
Tillbehör:
bröd

Gör så här:
Värm ugnen till 150°C.
Skär upp kycklingfilén så att det blir dubbelt så stort, banka ev ut den lite. Salta och peppra och strö över örter. Rulla ihop och fixera med hjälp av aluminiumfolie. Tillaga rullarna i ugn tills de har en innertemperatur på 63°C. Det tar ca 20-30 minuter. Kontrollera med termometer. Ta ut kycklingen och låt vila i folie innan den skärs upp.
Tomaterna:
Dela tomaterna på hälften. Skär löken och vitlöken i tunna skivor. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt tomaterna och nästan all lök (spar lite av de gröna till dekoration) och låt dem steka på svag värme i ca 15 minuter utan att det får färg, de ska bara bli mjuka. Tillsätt vinägern och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering: Skär upp kycklingen i cm tjocka skivor och lägg på tomatblandningen. Strö över löken som är kvar, eller lite örtkryddor. Bröd är gott till, om inte annat för att kunna få i sig såsen.


Kvällens dryck. 
Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar