fredag 11 oktober 2013

Pasta con salsiccia

Så gott, så enkelt och så snabbt fixat. Den här Pasta con Salsiccia smakar nästan lika bra som den jag åt i Alba för några veckor sedan. Anledningen till att den bara smakar nästan lika bra är att det inte finns riktig Italiensk Salsiccia i Frankrike. (jag har i alla fall inte hittat någon ännu)

Det här behövs för två pers:
200 g salsiccia eller i nödfall annan grynig färskkorv
1/2 gul lök, finhackad 
1 schalottenlök, finhackad 
1 vitlöksklyfta, finhackad 
20 cocktailtomater eller piennolotomater, semitorkade
1/2 dl vitt vin, torrt
5 basilikablad
svartpeppar 
pappardelle, tagliatelle eller annan bandpasta 
parmesan, riven

Gör så här:
Avlägsna skinnet från korven och skrapa ur innehållet. Fräs lök och korv i olja i en stekpanna.
Tillsätt tomater och basilika och vin. Lägg på ett lock och låt småkoka i ca 15 minuter.
Koka pasta under tiden. 
Smaka av korven med nymald svartpeppar och eventuellt salt. 

Lägg upp pastan i varma tallrikar, lägg korvröran ovanpå. Toppa med riven parmesanost och några torkade tomater samt några blad basilika. 
Njut!
Halvera cocktailtomater och ringla över lite olivolja och
 strö över lite salt och en gnutta socker.
Torka tomaterna i ugnen ca 2 timmar på 100°C.



Buon appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar