fredag 25 januari 2013

Coleslaw

Ett kanongott tillbehör till t.ex. hamburgareColeslaw blir bäst om den får stå till sig i kylen några timmar eller ännu hellre över natten. Den håller sig ca en vecka i kylen. 

Det här behövs:
7 dl finstrimlad vitkål
1 rödlök
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2-3 tsk dijonsenap
salt och grovmalande svartpeppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint. Skär rödlöken i tunna skivor. Blanda creme fraiche, majonäs, senap, salt och peppar i en stor skål. Lägg i vitkålen och löken, blanda. Ställ kallt några timmar.

Tips: Om coleslawen ska ätas väldigt snart efter den har blivit tillredd kan man "slaka" vitkålen innan den blandas med de övriga ingredienserna.
Lägg strimlad vitkål i ett durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av och kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar