onsdag 30 januari 2013

Torskrygg med örter och tomater och ansjovis

Snabbt, enkelt och relativt få ingredienser. Man kan lika gärna använda en ugnsfast form istället för bakplåtspapper eller folie. Det blev väldigt god smak från ansjovisen, om man nu gillar ansjovis förstås. Gör man inte det och ändå vill ha lite sälta skulle jag kunna tänka mig att det är gott med kapris eller svarta oliver. Jag ska prova kapris nästa gång och se hur det blir.

Det här behövs för 2 pers:
300-400 g torskrygg
salt och svartpeppar
1/2 purjolök
6 ansjovisfiléer
persilja, dill, timjan
cocktailtomater
olivolja

Gör så här:
Finstrimla purjolöken och lägg på bakplåtspapper eller folie. Salta och peppra torskryggen och lägg den ovanpå purjon. Lägg på några ansjovisfiléer, och sedan örter och tomater, ringla över lite olivolja.
Förslut pappret eller folien och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Fisken är färdig när den har en innertemperatur på 50°C.
Servera fisken med kokt potatis eller potatismos och lite ruccola samt citron.


Gott till fisken. 
 Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar