måndag 13 maj 2013

Mascarpone med hallon och smulat digestivekex

Egentligen skulle jag ha publicerat gårdagens middag, men jag blev inte nöjd med slutresultatet så jag får helt enkelt göra om och göra rätt. Middagen bestod av sparrisrisotto och kyckling, och det låter ju i alla fall gott. Men ibland är man inte riktigt på humör och då blir det som det blir.
Den snabba efterrätten blev desto bättre, krispiga kex blandat med sötad mascarpone och syrliga hallon, mmm.  

Det här behövs till två pers:
125 g hallon eller blåbär
1 msk socker
1/4 tsk vaniljsocker
3 digestivekex eller havrekakor
10 g smör
125g g mascarpone
1/2 dl grädde
2 msk florsocker

Gör så här:
Blanda hälften av bären med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka i några minuter.
Mixa kexen, tillsätt smält smör. Vispa mascarpone och grädde och florsocker. Varva kexsmulor med mascarponevispet och de varma och kalla bären.

3 kommentarer: