onsdag 27 mars 2013

Grillad grön Sparris med parmesanost

Så enkelt och så gott. En perfekt förrätt att avnjuta på våren. Sauvignon blanc passar utmärkt till sparris. 

Det här behövs:
sparris, grön
parmesanost, hyvlad
balsamvinäger
flingsalt
pinjenötter, rostade
olivolja

Gör så här: 
Bryt av den nedre delen på sparrisen, ca 3 cm. Om sparrisen är grov kan man förvälla den 30-60 sekunder innan den grillas.
Hetta upp en grillpanna, pensla med lite olja.
Grilla sparrisen runt om några minuter. Hur lång tid den ska grillas beror på hur grov den är och hur man vill avnjuta sin sparris.
Servera med hyvlad parmesanost, några droppar balsamvinäger, några droppar olivolja, rostade pinjenötter och flingsalt.
Passar utmärkt till
grön grillad sparris. 


Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar