onsdag 13 mars 2013

Torskrygg med Pepparrot och Brynt Smör


Fiskabstinens, kan man få det? Det känns nästan så. Vi har inte ätit fisk på nästan en hel vecka! Nu när vi äntligen har färsk pepparrot känns det självklart med en stekt/ugnsbakad torskrygg med brynt pepparrotssmör. 

Tidsåtgång: ca 30 minuter.
Det här behövs till 2 pers:
400 g torskrygg
gröna bönor, t ex bondbönor, mungbönor eller spritärtor
6 potatisar, små
pepparrot, färsk riven
bladpersilja
50 g smör
salt och svartpeppar

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Vill man att fisken ska få en fastare konsistens kan man rimma den innan stekning.
Skrubba potatisen eller skala den. Rensa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten tills de har lite tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet och tillsätt en klick smör.
Dela fisken i två delar. Salta och peppra (hoppa över saltet om fisken är rimmad). Stek fisken i smör tills den får lite yta. Lägg över i en ugnsfast form och fortsätt att tillaga i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 50°C.
Koka potatisen. Bryn smöret och tillsätt hälften av pepparroten.
Servera potatis, bönor och torsken med det brynta pepparotssmöret. Toppa med resten av pepparroten och lite flingsalt.

Tips:
Vänta med att riva pepparroten tills det är dags att tillsätta den i smöret. Den blir lätt grå och tråkig om den måste ligga och vänta.


Gott att dricka till


Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar