tisdag 19 mars 2013

Mont D'or med tillbehör

Varning!!! Det här är beroendeframkallande. 

Det här behövs:
1 Mont D'or
1 vitlöksklyfta, skuren i smala bitar
en skvätt vin, vitt
kokt potatis
baguette
lufttorkad skinka

Gör så här:
Värm ugnen till 220°C. Låt osten vara kvar i träasken. Avlägsna eventuell plast runt asken. Stick några hål i ostskorpan och peta i små bitar vitlök. Svep folie runt osten, lämna ovansidan öppen. Häll på lite vin. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera osten tillsammans med lufttorkad skinka, bröd, kokt potatis och cocktailtomater.

2 kommentarer:

  1. Detta ser så gott ut! Vi måste prova. Såg denna ost i affären idag! Men en ost per person eller per två eller...? Kram Tina F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla som gillar ost bör prova. Vi kommer att prova snart igen! Vi hade en ost på två personer, det räckte och blev till och med lite över!
      Kram mia

      Radera