tisdag 4 december 2012

Bruna Bröd

De här kakorna har också blivit en favorit till jul. Receptet kommer ursprungligen från Farmor. Pappa har förmedlat det till mig. Tack! 

Det här behövs:
1 ägg
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
300 g smör
125 g sötmandel
50 g bittermandel
210 g brun farin
425 g vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
2 msk pärlsocker

Gör så här:
Skålla och skala mandeln. Hacka den grovt. Smält smöret. Blanda ägget med kanel och kardemumma.
Rör i smör, mandel och socker i ägg och kryddblandningen. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ihop med smeten. Låt degen ligga i kylen ett dygn.
Forma degen till små runda bollar, doppa i pärlsocker och grädda i 200-225° i ca 10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar