lördag 8 december 2012

Laxpudding De Luxe

Det här är en lite annorlunda laxpudding som smakade fantastiskt gott. Snygg blev den också!

Det här behövs till 4 pers:
1/2 kg mjölig potatis
3 msk smör
3 äggulor
salt och vitpeppar
1 gul lök + 3 msk smör
4 skivor gravad lax à 120g
hackad dill
4 fasta potatisar i tunna skivor, rostade
dill
gräslök, hackad

Gör så här:
Skiva den fasta potatisen och bred ut skivorna på oljad plåt. Rosta skivorna högt upp i ugnen på 225° i ca 10 minuter. Passa noga så att de inte bränns. Lägg åt sidan så länge.
Sänk ugnsvärmen till 200°.
Skala och koka den mjöliga potatisen. Häll av och krossa den tillsammans med smör, äggulor, salt och peppar. Fördela hälften av potatiskrosset i runda stansar. Skär löken i skivor, smält smör i en panna och smörkoka löken på låg värme till den är mjuk. Fyll på potatiskrosset med lökringar, gravlax och dill. Täck med resten av potatiskrosset och baka i ugn ca 10 minuter.

Garnera laxpuddingen med rostade potatisskivor, dillvippor och hackad gräslök. Lite skirat smör är gott att ha till.
Det här vinet var som
gjort för maten, eller
tvärtom. 







                                    Bon Appétit!


2 kommentarer:

  1. Verkar jättegott! Tror jag planerar in denna rätt i mellandagarna om det blir nån gravlax kvar efter julbordet!
    Maggan

    SvaraRadera
  2. En bra idé kan vara att lägga undan lite lax så att du är säker på att det finns lite kvar.
    Jag kommer garanterat att laga den här puddingen igen.
    Kram mia

    SvaraRadera