tisdag 4 december 2012

Kalops på hel Högrev

I kväll har jag lagat den här rätten av nöt högrev, men tidigare har jag provat högrev från älg. Jag föredrar nog den här varianten, den har lite mer insprängt fett och blir därför inte torr. Men det är så klart en smaksak vad man gillar. 

Det här behövs:
800 g högrev av nöt eller älg
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 tsk salt
nymald svartpeppar
15 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 lagerblad
1 liten burk ansjovis (55g)
5 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk majzena stärkelse

Gör så här:
Skär köttet i fyra bitar. Skala och skär lök och morot i mindre bitar. Bryn kött, lök och morot i smöret i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Lägg i övriga kryddor och häll på spadet från ansjovisen. Tillsätt vatten och fond. Låt koka på mycket svag värme tills köttet är mört, ca 4 timmar.
Ta upp köttet med hålslev. Red av såsen med majzena som rörts ut i lite kallt vatten. Lägg köttet i såsen före servering så att det blir riktigt varmt. Lägg upp kött och sås och garnera med ansjovisfilé och persilja. Servera tillsammans med kokt potatis och rödbetor.


Kvällens dryck! 


Bon Appétit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar