torsdag 6 december 2012

Rödvinsglögg

Det här visade sig vara ett riktigt bra substitut till Systembolagets Blossa rödvinsglögg. Jag tycker att Blossa glögg är lite för söt. Men om man gör egen så kan man ju välja själv hur söt man vill att glöggen ska vara.  

Det här behövs:
1 flaska (billigt) fylligt rödvin
2 dl okryddat brännvin
1 1/2- 2 1/2 dl råsocker
Kryddblandning:
2 kanelstänger
1 bit ingefära, torkad
3 tsk kardemummakärnor
1/2 dl russin
1 msk kryddnejlika
3 bitar pomerans
1 apelsin med skal

Eller en påse färdig glöggkryddblandning

Gör så här:
Låt kryddblandningen och spriten stå och dra i 4 dagar, skaka om då och då.
Häll blandningen i en kastrull och slå på socker och vin.
Låt blandningen bli varm så att sockret smälter.
Sila av glöggen. Servera med russin och mandel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar