fredag 28 december 2012

Teriyakikyckling och Potatisrulle med Chèvre

Fantastisk bra kombination med potatis, chèvre, rosmarin, honung, yoghurt och valnötter. Potatisrullen kan förberedas och förvaras i kylen tills det är dags att grädda den. 

Det här behövs för 4 pers:
4 kycklingfiléer
20 g ingefära, riven
1/2 dl teriyakisås
svartpeppar, grovmalen
olja eller smör att steka i
Potatisrulle:
1 rulle smördeg
600 g potatis, fast
2 vitlöksklyftor, pressade
150 g chèvre
rosmarin, hackad
salt
smör till stekning

Tillbehör:
grekisk yoghurt
teriyakisås
valnötter, rostade
honung, flytande

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden i fyra bitar. Blanda riven ingefära, teriyakisås och svartpeppar. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i minst 1 timme.
Potatisrulle:
Värm ugnen till 225°.
Skala och riv potatisen grovt. Stek potatis, vitlök och rosmarin lite lätt. (om potatisrullen ska förvaras i kyl och gräddas senare är det bra om potatisen får svalna innan den läggs på smördegen) Rulla ut smördegen och lägg på potatisen, salta, smula över getosten och rulla ihop löst. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Strö över grovt salt och hackad rosmarin.
Grädda potatisrullen i ca 20 minuter.
Kycklingen: stek eller grilla kycklingen så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen tillsammans med potatisrullen. Kycklingen är färdig när den har en innertemperatur på 68-70°.

Servering:
Servera kycklingfiléen med lite extra teriyakisås och en skiva av potatisrullen samt grekisk yoghurt med honung och rostade valnötter och sallad.

Bon Appétit!

Lokalt vin som passade
mycket bra till maten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar