fredag 7 december 2012

Citron och Örtkyckling med bakad Rotselleri

En praktisk och god rätt, allt tillagas i ugnen. Kan det bli smidigare? 

Det här behövs till 4 pers:
1 kyckling
2 citroner
timjan, rosmarin och persilja
rapsolja
salt och peppar
Bakad rotselleri:
4 små eller 2 stora rotselleriknölar
150 g smör
Bladpersilja, schalottenlök
salt och peppar

Bakad rotselleri:
Värm ugnen 175°
Skrubba rotsellerin noga och skär bort trassliga rötter i botten. Ställ sellerin på ett fat och baka i 1 1/2 till 2 timmar beroende på hur stora knölarna är.(Sänk temperaturen till 150° när det är dags att stoppa in kycklingen.) Rotsellerin är färdig när den är mjuk i mitten.
Blanda smör och örter, salt och peppar.
Gör så här:
Värm ugnen till 150°.
Perforera den ena citronen och lägg den tillsammans med timjan, persilja och rosmarin i kycklingen. Skär den andra citronen i skivor. Hacka timjan, rosmarin och persilja, blanda med salt och peppar. Tryck in örter och citronskivor under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingen på ett galler, pensla med olja, salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt stå ca 60 min. Kontrollera att fågeln är färdig genom att sticka i den, vätskan ska vara klar ( ej rosa).

Servering:
Skär ett kryss i rotsellerin och lägg i en rejäl klick örtsmör och servera tillsammans med kycklingen.
Till matan drack vi:
                                             






          Bon Appétit!

2 kommentarer:

  1. testar kycklingen ikväll. dock inte rotselleri till. men kycklingen iaf. recension kommer:)

    SvaraRadera