lördag 17 maj 2014

Gräddstuvad grön sparris


Jag hittade ett recept i SvD på gräddstuvad sparris som lät gott. Eftersom det är säsong för sparris, så är det läge att provlaga med en gång. Vi åt sparrisen som tillbehör till grillad vildsvinskarré. Var det gott då? JA!! Jättegott! 

Det här behövs till två pers:
1 knippe sparris
1 liten gul lök, skuren i tunna klyftor
2 dl grädde
rosmarin, färsk
smör
salt och nymald svartpeppar 

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Bryt eventuellt av den nedersta delen på sparrisen om den är träig. Smält en rejäl klick smör i en stekpanna, tillsätt lite grovt salt. Vänd runt sparrisen i smöret några minuter. Tillsätt löken och rosmarin och låt det steka med någon minut. Lägg över sparris, lök och rosmarin i en ugnsfast form, slå på grädde och ställ in i ugnen. Låt stå till sparrisen är lagom mjuk. Hur lång tid det tar beror på hur länge man steker dem i pannan och hur grov sparrisen är. 

Servera gräddstuvad sparris som tillbehör till tex grillad vildsvinskarré.  

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar