onsdag 24 juli 2013

Grillad Piggvar


Första gången jag åt grillad Piggvar var förra sommaren på fiskrestaurangen Elkano i Getaria (Spanien). Fisken serverades med olivolja, salt och peppar. JÄTTEGOTT! Efter den måltiden har vi ofta pratat om att vi borde testa att grilla Piggvar själva. Sagt och gjort. I Fredags var det dags. I början på veckan beställde jag Piggvar i fiskdisken på "vårt" Super U. Nytt grillhalster inhandlades. De halster som vi har var alla alldeles för små. T fick tag i ett jättebra som är lite "töjbart" så att inte fisken kläms ihop. 
Det här behövs:
1 stor piggvar med skinn (vår vägde 1,8 kg) så stor behövs inte för två pers. 
salt
peppar
olivolja

Ingen skönhet direkt, men väldigt god. 

Gör så här:
Tänd kolgrillen och invänta fin glöd. Lägg fisken i ett grillhalster. Grilla fisken på hög värme några minuter tills den har fin färg. Höj grillgallret eller sänk glödbädden och grilla fisken tills den är färdig, hur lång tid det tar är svårt att säga. Vår grillades ca 5 minuter på varje sida. Öppna upp grillhalstret och lossa skinnet. Lägg upp fisken på tallrik och servera med salt, peppar och olivolja. Njut!

Citronerna som är med på bilden användes aldrig. Det behövs helt enkelt inget mer än de ovan nämda. 

Innan Piggvaren grillades lade vi på några halverade råa havskräftor toppade med ett smör smaksatt med rivet citronskal, citronjuice, salt, riven vitlök och finhackad persilja. De fick ligga på grillen 2-3 minuter innan vi glufsade i oss dessa tillsammans med ett fynd från Champagne. Tyvärr kom inte havskräftorna med på bild........men det gjorde champagneflaskan.Bon Appétit! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar