onsdag 12 juni 2013

Grillade Räkor med smak av Chili och Vitlök


Grillade räkor är alltid gott. Om vädret inte tillåter grillning utomhus, så går det utmärkt att grilla dessa inomhus i grillpanna. 1 minut/sida är allt som behövs, sen är det klart. De som jag har grillat har fått smak av chili, persilja och vitlök, men man kan självklart välja sin egen favorit smaksättning. Den här rätten kan man servera både till förrätt med lite sallad och till varmrätt, då med lite fler räkor och med sallad, ris och kanske någon kall sås. Jag tror att guacamole skulle passa perfekt till de heta räkorna. 

Det här behövs:
räkor, stora
olja, neutral 
röd chili, färsk eller torkad
vitlök, riven
persilja, finhackad

Gör så här:
Skala räkorna. Blanda olja, vitlök, chili och persilja, lägg i räkorna. Låt dem ligga i oljan i ca 1 timme. Trä upp räkorna på träspett och grilla dem i riktigt het grillpanna eller på kolgrill ca 1 minut/sida. Servera tillsammans med en grönsallad och ev ris.

Smaklig Spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar