Det här behövs till 4 pers:
1 zucchini
1 aubergine
olja att steka i
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 soltorkade tomater, grovhackade
rester av köttfärssås
mozzarella eller annan ost
jag blandade mozzarella, parmesan och fetaost
Bechamelsås:
50 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
salt och peppar
ev muskot
Gör så här:
Bechamelsås:
Smält smöret och rör i vetemjöl. Späd med mjölk/grädde, lite i taget under omrörning. Låt koka 5-10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar och ev muskot.
Värm ugnen till 200°C.
Skär zuccinin och aubergine i cm tjocka skivor. Lägg på en skärbräda och strö på lite salt. Låt stå tills vätskan dragit ur, ca 1 timme. Torka av skivorna och stek dem lätt i olja så att de mjuknar lite.Varva aubergine och zucchini, soltorkad tomat, vitlök, köttfärssås och bechamelsås i en gratängform. Avsluta med bechamelsås och mozzarellaost.
Tillaga i ugn i ca 20-30 minuter.
Bon Appétit! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar