tisdag 17 juni 2014

Matjessill med brynt smör med rödbeta och kapris



Vi tjuvstartar eller värmer upp inför midsommarhelgen med färskpotatis och matjessill med brynt smör som får smak av både rödbetor och kapris. Till den här väldigt enkla och supergoda rätten passar det utmärkt med en snaps och en öl. 

Det här behövs till två pers:
färskpotatis
1 burk matjessill 
50 g smör
2-3 små rödbetor, färska
3 msk kapris, inlagd
pepparot, färsk, finriven
dill 
gräslök

Gör så här: 
Koka potatisen. Häll av spadet från sillen. Skär rödbetorna i 1/2 cm stora tärningar. Häll av spadet från kaprisen. Bryn rödbetor och kapris i smöret. 
Halvera den kokta varma potatisen och lägg den på ett uppläggningsfat. Strö över färskriven pepparrot. Lägg på sillen och häll över det brynta smöret med rödbetor och kapris. Dekorera med dill, gräslök och blommor.

Trevlig Midsommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar