onsdag 8 januari 2014

Passionsfruktscheesecake på chokladbotten

Klassisk frozen cheesecake är gott, men jag tror att den här varianten var ännu godare. En sötsyrlig len passionsfruktskräm smaksatt med lite vanilj på en chokladbotten gjord på chokladkakor (typ maryland cockies) kan inte bli annat än bra. Söt och frisk på samma gång. En perfekt dessert efter en mastig varmrätt. Gör i ordning i god tid och förvara i frysen, praktiskt. 

Det här behövs till en form som är 15 cm Ø : ( dubblera till en 20-23 cm form)
6-8 maryland cookies med chokladsmak
25 g smör
3-4 passionsfrukter
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 äggulor 
1 dl socker
1/2 vaniljstång

2 passionsfrukter till dekoration

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på formen.
Krossa kakorna och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 3-5 minuter. Låt svalna helt och hållet.
Gröp ur passionsfrukterna i en sil som är placerad över en skål. Hjälp till att pressa ur all saft med en sked.
Rör ihop philadelphiaost, socker och vaniljfrön. Rör ner äggulorna, en i taget, rör till en jämn smet.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten tillsammans med passionsfruktsjuicen.
Häll smeten på den kalla chokladkakan och plasta formen och låt stå i frysen minst 6 timmar.

Servering: Tag fram tårtan en stund innan servering så att den hinner bli lite mjuk. Garnera med passionsfrukt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar