Det här behövs till en paj:
3 dl vetemjöl (180 g)
125 gsmör
1 dl parmesanost, riven
2 krm salt
2 msk vatten, kallt
Fyllning:
3 dl parmesanost, riven
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör:
löjrom
crème fraiche
gräslök
ruccola
Gör så här:
Hacka ihop vetemjöl, parmesanost, salt och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och klä en pajform (24 cm Ø), picka degen med en gaffel. Ställ formen i kylen i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225°C.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen i ugnen till 200°C.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll smeten i pajskalet.
Grädda pajen i ca 30 minuter. Fyllningen ska ha stannat, då är pajen färdig.
Låt pajen svalna lite innan den serveras.
Servera tillsammans med lite löjrom och crème fraiche och gräslök.
TACK A och R för en väldigt trevlig kväll. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar