Det här behövs 2 pers:
4 tomater, stora, mina vägde ca 150g/st eller 2 bifftomater
150 g zucchini
½ msk salt
½ msk olivolja
½ rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
40 g långkornigt ris
1 msk grönsaksfond
1 msk oregano, torkad
25 g pinjenötter, rostade
½ msk olivolja
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Riv zucchinin grovt och lägg den i ett durkslag. Skölj med kallt vatten och strö över ½ msk salt. Blanda runt och låt stå och rinna av ca 30 minuter. Skölj sedan bort saltet och krama ur zucchinin.
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur kärnhusen. Hacka kärnhusen grovt och lägg i en sil och pressa ur saften.
Hetta upp ½ msk olivolja i en kastrull och lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs på svag värme under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatsaft, fond och oregano. Tillsätt 3/4 dl vatten och låt sjuda utan lock på svag värme tills riset är klart (ca 20 minuter).
Rör ner zucchini och pinjenötter, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Fyll tomaterna med blandningen och ställ dem i en ugnsform. Lägg på locken och ringla över ½ msk olivolja.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Servera tomaterna som ensamrätt eller tillsammans med kött, fisk eller fågel eller på en buffé.
Inspiration kommer från Femina. Jag ändrade bara lite på mängden olja och salt.
Bon Appétit! |
Kcal/port: (dvs 2 fyllda tomater) 317 kcal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar