Det här behövs till 8 små smørrebrød:
2 skivor rågbröd
200 g kallrökt lax
Färskost:
100 g färskost, naturell
1-2 msk pepparrot, riven
1 msk dill, hackad
½ citron, rivet skal
½ msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
Syrad rödlök:
½ rödlök, skuren i tunna skivor
1 krm socker
½ krm salt
½ krm nymald svartpeppar
Garnering:
rädisor
löjrom
dill
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till färskosten.
Syrad rödlök:
Lägg den skivade löken i kallt vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Strö över salt, socker och peppar och blanda/krama in det. Låt vila några minuter.
Skiva rädisorna tunt på mandolin.
Bred ett lager färskost på brödskivorna. Lägg på lök och laxskivorna. Dela varje brödskiva i fyra delar. Spritsa lite av färskosten i små klickar på laxen. Klicka på löjrom och lägg på rädisor. Garnera med dill.
Gjorde denna. Mycket gott!
SvaraRadera