Det här behövs för två pers:
200 g salsiccia eller i nödfall annan grynig färskkorv
1/2 gul lök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
20 cocktailtomater eller piennolotomater, semitorkade
1/2 dl vitt vin, torrt
5 basilikablad
svartpeppar
pappardelle, tagliatelle eller annan bandpasta
parmesan, riven
Gör så här:
Avlägsna skinnet från korven och skrapa ur innehållet. Fräs lök och korv i olja i en stekpanna.
Tillsätt tomater och basilika och vin. Lägg på ett lock och låt småkoka i ca 15 minuter.
Tillsätt tomater och basilika och vin. Lägg på ett lock och låt småkoka i ca 15 minuter.
Koka pasta under tiden.
Smaka av korven med nymald svartpeppar och eventuellt salt.
Lägg upp pastan i varma tallrikar, lägg korvröran ovanpå. Toppa med riven parmesanost och några torkade tomater samt några blad basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar