Den här champinjonsoppan är otroligt lätt att göra och den smakar dessutom jättegott, bra kombination med andra ord. Om det blir soppa över så kan den förvaras i kylen någon dag eller så stoppar man in den i frysen och sparar till ett annat tillfälle.
Det här behövs till 4 pers (varmrätt) 6 pers (förrätt):
500 g champinjoner, skurna i bitar
1 schalottenlök, finhackad
2 msk smör
2 msk vetemjöl
6 dl hönsbuljong
3 dl mjölk
2 dl grädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
persilja, hackad
2 champinjoner att skära tunt på mandolin
Gör så här:
Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och låt koka i ca 10 minuter. Mixa soppan helt slät. Tillsätt mjölk och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt soppan koka på svag värme ytterligare ca 5 minuter.
Servera soppan i varm tallrik och placera några tunna champinjonskivor ovanpå och strö till sist över hackad persilja.
Smaklig Måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar