måndag 31 mars 2014

Biff Dijon

Vi håller fortfarande på att gå igenom de kartonger som har varit magasinerade i två år. Det tar sin lilla tid (det blir alltså inte så mycket tid över till matlagning), för ibland fastnar man, speciellt när man kommer till två flyttlådor med osorterade foton..... Då passar det utmärkt med hemlagad snabbmat. För vår del blev det supergod Biff Dijon med kokt ris och grönsaker. Det mest tidskrävande är riskokningen. 

Det här behövs till 2 pers:
300-400 g lövbiff, skuret i strimlor
2 schalottenlökar, finhackade
3 dl grädde
2-4 msk dijonsenap (senapssmak efter behag, smaka av)
1 msk soja
smör att steka i
salt och svartpeppar

Tillbehör:
ris
gelé
grönsaker


Gör så här:
Fräs köttet på hög värme, tillsätt löken och sänk värmen, låt den fräsa med en stund. Tillsätt grädde, dijonsenap och soja. Låt det koka ihop några minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera med kokt ris, gelé och cornichons.

Bon Appétit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar