Nu är jag åter på banan. Nästan i alla fall :) Blogguppehållet beror på att vi har flyttat tillbaka till Sverige. Nu ska spis och ugn tunas in i nya huset så att vi åter kan njuta av god mat. Tyvärr var T tvungen att åka tillbaks till Angers för att slutföra sitt uppdrag där, så vi får vänta några veckor innan vi kan avnjuta gemensamma middagar.
600 g morötter, skalade och skurna i bitar
2 schalottenlökar, skurna i halvor
2 vitlöksklyftor, hela
1 msk olja
1-1 1/2 buljongtärning/kapsel
6 dl vatten
salt och peppar efter egen smak
2-3 msk cognac, kan uteslutas
Tillbehör:
crème fraiche
pinjenötter, rostade
timjan, färsk
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Lägg morötter, schalottenlök och vitlök i en långpanna eller ugnsfast form. Fördela oljan på grönsakerna. Tillaga i ugnen tills morötterna är helt mjuka, ca 20-30 minuter. ( hur lång tid det tar beror på hur stora morotsbitarna är. Känn med en sticka)
Koka upp vatten och tillsätt buljongtärning.
Mixa de ugnsrostade morötterna, löken och vitlöken helt slät tillsammans med lite av buljongen. Tillsätt resten av buljongen. Tillsätt eventuellt mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar och eventuellt cognac.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar