måndag 19 augusti 2013

Ankbröst med ugnsrostad Sötpotatis och syrlig Äppelchutney

Rosastekt knaprigt ankbröst är aldrig fel. Om man dessutom får den serverad med något syrligt till så är lyckan gjord. Jag gjorde en jättegod äppelchutney som passade väldigt bra ihop med både ankan och den ugnsrostade sötpotatisen. Recept på chutneyn kommer snart. 

Det här behövs till  4 pers:
2 ankbröst
salt
svartpeppar, nymald

1 kg sötpotatis
olja, neutral
salt

Tillbehör:
äppelchutney
grönsallad

Gör så här:
Skär ett rutmönster på ankbröstens skinnsida. Salta och peppra båda sidor. Stek dem först med skinnsidan ner i torr panna på hög värme i några minuter tills de har fin färg. Vänd och stek på svag värme tills de har en innertemperatur på ca 60°C (rosa). Tidsåtgång ca 15-20 minuter.
Låt de vila ca 10 minuter innen de skärs upp i tunna skivor.

Sötpotatis:
Värm ugnen till 200°C.
Skala potatisen och skär den i grova bitar. Lägg på en plåt, ringla över olja och strö över salt.
Tillaga i mitten på ugnen i ca 20 minuter.


Kvällens dryck, 100% Pinot
Noir från Sancerre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar