torsdag 15 augusti 2013

Asiatiska Fiskkakor

När vi köper fisk så köper vi ofta lite för mycket och en liten bit brukar hamna i frysen. Till slut har man ganska många småbitar som man inte vet vad man ska göra med. Då är dessa Fiskkakor perfekt att göra. De är dessutom väldigt goda. Gillar man lite mer hetta i maten så är det bara att tillsätta mer chili. 

Det här behövs:
400 g laxfilé
400 g torskfilé
1 fp crabsticks
1-2 msk fisksås
1 ägg
1 1/2 msk potatismjöl
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk ingefära, finriven
chili, finhackad
1 lime, finrivet skal
koriander eller persilja

salt
peppar

sesamfrö
olja att steka i

Gör så här:
Skär fisk och crabsticks i små, små bitar. Blanda ihop fisken med de övriga ingredienserna och låt stå i kylen i ca 30 minuter. Forma kakor/biffar och vänd dem i sesamfrö. Stek i neutral olja på medelvärme några minuter på varje sida. Servera biffarna med basmatiris och sweet chili.

Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar