söndag 18 augusti 2013

Chokladkaka utan vetemjöl

Mmm, choklad...... Den här chokladkakan är bakad helt och hållet utan vetemjöl och vanligt vitt socker. Den kan man alltså äta med gott samvete när sötsuget blir för stort även om man följer någon diet, t.ex. GI eller LCHF. 

Det här behövs:
300 g mörk choklad, 70%-ig 
6 ägg
4 msk fruktsocker
1/2 dl starkt kaffe
1 dl valnötter, hackade
1/2 dl mandelmjöl till formen 

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Smörj en form och använd mandelmjöl som ströbröd. 
Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Smält chokladen. Häll chokladen i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötter och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl. 

Häll smeten i den smorda formen och baka i ca 10-15 minuter. Låt stå i kylen minst en timme innan kakan stjälps upp. Servera med vispad grädde.

Inspiration kommer från en GI kokbok.

2 kommentarer:

  1. den ska jag prova ser utsökt ut
    kram N

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det, den är väldigt god.
      Kram Mia

      Radera