lördag 23 november 2013

Äppelpannkaka till frukost

En rykande varm ugnspannkaka med äpplen och kanel är ett bra frukostalternativ om man tillfälligt har ledsnat på gröt eller yoghurt, eller bara vill ha lite variation. Smeten kan vispas ihop kvällen innan och förvaras i kylen under natten, sen är det bara att grädda pannkakan på morgonen. Huset luktar sen gott av kanel och äpplen hela förmiddagen. 

Det här behövs till 4 pers (en stor eller två små pannkakor):
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 msk socker
½ tsk salt
1 äpple
kanel
smör

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C.
Ställ in en stekpanna i ugnen. (min var liten, ca 16 cm Ø)
Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg. Tillsätt salt och 1 msk socker.
Skala äpplet och skär i tunna skivor. Lägg dem i en påse med kanel och 1 msk socker, skaka runt.
Lägg en klick smör i den heta stekpannan och häll i smeten, lägg på äppelskivorna.
Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg och stelnat.
Pudra över lite florsocker. Servera pannkakan varm, eventuellt med en klick grädde.

Smaklig spis!


Totalt 1270 kcal
Kcal/port: ca 315 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar