fredag 22 november 2013

Potatissoppa med Wienerkorv

Här blir det verkligen inga stilpoäng för presentationen :( Jag skulle ha haft mer gräslök att pyntat med, men de flesta stråna hade givit upp för länge sen, och de få strån som fanns kvar var trötta och hängiga efter första frosten i förrgår natt. Jag vet faktiskt inte om det hade blivit så mycket bättre om jag hade haft mer gräslök, men det är alltid bra att ha något att skylla på. Soppan var i alla fall god och mättande och kalorisnål. Kan passa bra en 500 kalori dag. 
   
Det här behövs till 4 pers:
600 g potatis, mjölig
50 g lök, gul eller purjo
½ msk smör
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar/kapslar
1 dl crème fraiche
2 msk solrosfrö, rostade
4 wienerkorvar (200 g)

Gör så här:
Skala och tärna potatisen, hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken på medelvärme några minuter, lägg i potatisen och låt den fräsa med en stund. Tillsätt vatten och buljong och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk. Mixa potatiskoket med en stavmixer till en slät soppa. Rör i crème fraich och låt sjuda några minuter. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Koka korven i en separat kastrull, eller värm den direkt i soppan.
Servera soppan med korven skuren i bitar, strö över de rostade solroskärnorna och lite gräslök.

Kcal totalt: 1536
Kcal/port: 384 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar