fredag 1 november 2013

Maränger

Vad gör man av överblivna äggvitor? Om man inte vill göra en vansinnigt god chokladmousse så kan man göra maränger. För min del blev det maränger. Det blev både släta och klassiskt "veckade". Några av de släta fick ögon och mun. Tanken var att de skulle se ut som spöken, men jag tycker mer att de liknar ett gäng förvånade tomtar. Men man kan ju inte lyckas med allt. Tomtarna eller spökena åt vi tillsammans med chokladtårta. mmm
  
Det här behövs till ca 30 st:
3 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl florsocker


Gör så här:
Värm ugnen till 100°C.
Vispa vitorna och strösockret till en fast smet. Sikta ner florsockret och blanda försiktigt.
Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper . Slät eller stjärnformad tyll är en smaksak. Man kan klicka ut smeten med hjälp av två skedar också.
Grädda marängerna 50 minuter, stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen i ca 1 timme. De ska vara lätta och torra.









1 kommentar:

  1. Guuud vilka söta spöken/tomtar! Hälsningar ett gammalt spöke med många tomtar på loftet!

    SvaraRadera