En otroligt god fisksoppa med milda smaker som dessutom går snabbt att tillaga. Den här fisksoppan kan med fördel toppas med löjrom eller annan fiskrom. Torsken kan bytas ut mot annan vit fisk, och kan också kompletteras med musslor.
Tillagningstid: ca 30 minuter
400 g torskfilé eller torskrygg eller annan vit fisk
150 g räkor, skalade
2 gula lökar
3-4 potatisar
1 palsternacka, liten
7 dl mjölk
3-4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
salt, svartpeppar
1 msk gräslök, finhackad
1 msk persilja, finhackad
1 msk dill, finhackad
Gör så här:
Skala lök, potatis och palsternacka. Grovhacka löken, skär potatis och palsternackan i små bitar.
Koka upp mjölk, vatten och buljongtärningar. Lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Skär fisken i bitar, skala räkorna. Lägg fisken i soppan och låt den koka med i ca 3-5 minuter (beroende på hur stora fiskbitarna är). Späd eventuellt soppan med mer mjölk eller vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar