måndag 27 januari 2014

Ishavssoppa med Torsk och Räkor


En otroligt god fisksoppa med milda smaker som dessutom går snabbt att tillaga. Den här fisksoppan kan med fördel toppas med löjrom eller annan fiskrom. Torsken kan bytas ut mot annan vit fisk, och kan också kompletteras med musslor. 

Tillagningstid: ca 30 minuter
Det här behövs till fyra pers:
400 g torskfilé eller torskrygg eller annan vit fisk 
150 g räkor, skalade
2 gula lökar
3-4 potatisar 
1 palsternacka, liten 
7 dl mjölk
3-4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
salt, svartpeppar 
1 msk gräslök, finhackad
1 msk persilja, finhackad
1 msk dill, finhackad 

Gör så här:
Skala lök, potatis och palsternacka. Grovhacka löken, skär potatis och palsternackan i små bitar. 
Koka upp mjölk, vatten och buljongtärningar. Lägg i grönsakerna och låt koka i ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Skär fisken i bitar, skala räkorna. Lägg fisken i soppan och låt den koka med i ca 3-5 minuter (beroende på hur stora fiskbitarna är). Späd eventuellt soppan med mer mjölk eller vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 
Häll upp soppan i varma tallrikar och lägg i räkor och örtkryddor. Servera bröd till soppan.

Bon Appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar