torsdag 16 maj 2013

Brownie

VARNING!!! Baka inte den här kakan om du gillar choklad. Eller jo, det är klart att du ska baka den, men var beredd på att du vill äta upp hela kakan på en gång. Den är lite kompakt och härligt seg men inte som en kladdkaka. Jag måste nog gömma kakan för jag hade ju tänkt att T skulle få smaka lite i kväll när han kommer hem. Den här kakan smakar verkligen mycket choklad. Sååå god! mmm.

Det här behövs:
150 g smör
1 ½ dl råsocker
1 ½ dl vitt socker
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
3 ägg
200 g choklad, mörk av bra kvalitet
60 g vetemjöl
4 msk kakao
100 g valnötter, grovt krossade
100 g choklad, mörk av bra kvalitet, grovt hackad

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C.
Smörj en form 24*24 cm, eller gör en egen form av bakplåtspapper. Vik ihop som en kartong. Använd häftklamrar eller vanliga gem i hörnen om den inte vill hålla ihop.
Vispa smör, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt ägg, ett i taget. Smält 200 g choklad och rör ner. Sikta sen ner vetemjöl och kakao och blanda till en jämn smet. Krossa eller hacka valnötterna och hacka 100 g choklad och vänd ner i smeten.
Grädda kakan i ca 30-40 minuter. Låt kallna. Servera med vaniljglass eller grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar