tisdag 28 maj 2013

Smulpaj med Rabarber



Smulpaj är nog den paj som tillagas oftast i vårt kök. Det är få ingredienser och det är sååå gott. Äpplen, blåbär eller som här med rabarber. Ljummen rabarber med lite, lite smak av kardemumma under ett knaprigt täcke serverad med en kula vaniljglass.

Det här behövs till 1 paj:
500 g rabarber, skivad
1 dl socker
½ tsk kardemumma
1 msk potatismjöl
Smuldegen: 
100 g smör
2 msk socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C.
Skala rabarbern om den är grov och skär i tunna skivor. Lägg rabarbern i en pajform och strö över socker blandat med potatismjöl. Pudra över lite kardemumma.
Blanda smör, socker, mjöl och havregryn till en smulig massa. Strö smuldegen över rabarbern.
Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera pajen ljummen med en kula vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar