torsdag 9 maj 2013

Saltimbocca med basilikasås

Saltimbocca brukar nog oftast serveras med rödvinssås tror jag. På något sätt förknippar jag rödvinssås med höst och vinter. Så jag gjorde en härligt grön basilikasås istället. Det blev jättegott. Kalvfilén kan bytas ut mot fläskfilé, och den lufttorkade skinkan kan ersättas med salami. 

Det här behövs till 2 pers:
250-300 g kalvfile
salviablad, färska
peppar
3 skivor lufttorkad skinka, delas på hälften
smör att steka i

Basilikasås:
80 g smör
1 fp/ kruka basilika
1/2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl vatten
1/4 krm cayennepeppar

Tillbehör:
pasta
basilikablad

Gör så här:
Skär filén i 6 lika stora bitar. Platta ut dem till tunna schnitzlar. Peppra lätt. Lägg på ett eller två blad salvia och en 1/2 skiva skinka, fäst ihop med en tandpetare.
Stek köttet på ganska hög värme ca 1 minut/ sida precis innan servering.
Basilikasås:
Mixa smör och basilika. Koka upp vin, buljong och vatten. Låt koka tills hälften återstår. Slå den heta buljongen över smöret och mixa ihop till en slät sås. Smaksätt med lite cayennepeppar.

Koka pastan enl anvisning på förpackningen.

Häll upp såsen på varma tallrikar, lägg på pasta och kött. Garnera med basilikablad.

Bon Appétit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar