Det här behövs till 2 pers:
250-300 g kalvfile
salviablad, färska
peppar
3 skivor lufttorkad skinka, delas på hälften
smör att steka i
Basilikasås:
80 g smör
1 fp/ kruka basilika
1/2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl vatten
1/4 krm cayennepeppar
Tillbehör:
pasta
basilikablad
Gör så här:
Skär filén i 6 lika stora bitar. Platta ut dem till tunna schnitzlar. Peppra lätt. Lägg på ett eller två blad salvia och en 1/2 skiva skinka, fäst ihop med en tandpetare.
Stek köttet på ganska hög värme ca 1 minut/ sida precis innan servering.
Basilikasås:
Mixa smör och basilika. Koka upp vin, buljong och vatten. Låt koka tills hälften återstår. Slå den heta buljongen över smöret och mixa ihop till en slät sås. Smaksätt med lite cayennepeppar.
Koka pastan enl anvisning på förpackningen.
Häll upp såsen på varma tallrikar, lägg på pasta och kött. Garnera med basilikablad.
Bon Appétit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar