Nästa gång jag ska göra spenatsoppa, ska jag prova att ha i några matskedar Pernod. Jag tror att det kan bli gott.
Det här behövs till 4 pers:
500 g bladspenat, fryst
1-2 msk gräslök, hackad
1 msk smör
2-3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljong, tärning eller kapsel
1 dl grädde
salt, svartpeppar
Tillbehör:
vaktelägg
Gör så här:
Tina spenaten och lägg den i en kastrull med smör. Fräs på svag värme i några minuter. Tillsätt gräslök. Pudra över vetemjöl och rör om. Häll på vatten och buljong och låt det koka på svag värme i ca 10 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Koka vakteläggen i tre minuter. Skala äggen och dela dem i halvor.
Häll upp soppan och lägg i ägghalvor. Mal lite svartpeppar över.
Tina spenaten och lägg den i en kastrull med smör. Fräs på svag värme i några minuter. Tillsätt gräslök. Pudra över vetemjöl och rör om. Häll på vatten och buljong och låt det koka på svag värme i ca 10 minuter. Mixa soppan. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Koka vakteläggen i tre minuter. Skala äggen och dela dem i halvor.
Häll upp soppan och lägg i ägghalvor. Mal lite svartpeppar över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar