måndag 24 februari 2014

Boudin blanc med senapssås och kokt purjolök

Det här är inte direkt någon explosion av färger, men det var mycket smak. Boudin blanc är en fransk korv gjord på griskött. När korven är rå så ser den faktisk ganska oaptitlig ut, men om man steker den så får den i alla fall lite färg på ytan. Vi hade potatisstomp, buljongkokt purjolök och senapssås till. 

Det här behövs till två pers: 
2-3 korvar, halverade på längden
3 dl hönsbuljong
1 purjolök, delad i fyra bitar på längden
2 dl grädde
2 tsk grov senap
1 tsk dijonsenap
smör att steka korven i
persilja

Gör så här:
Koka upp buljongen i en stekpanna. Lägg i purjolöken och låt den sjuda 5-8 minuter (beroende på hur grov den är). Ta upp purjon ur pannan, spar buljongen.
Hetta upp stekpannan och stek korven i smör på hög värme i ca 1 minut/sida. Häll på den sparade buljongen och sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter. Ta upp korvarna och lägg åt sida under folie så länge. Koka upp buljongen och låt reducera tills ⅔ återstår. Tillsätt grädden och låt småkoka i ytterligare 5 minuter. Tillsätt senap, smaka av såsen med salt och peppar. Lägg i purjon i såsen.
Servera med potatisstomp eller kokt potatis.

Bon Appétit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar