Det här behövs till två pers:
300-400 g skreirygg
400-500 g rödbetor, skalade och skurna i cm tjocka skivor
olivolja
salt
peppar
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk pepparrot, riven
timjan, färsk
Tillbehör:
potatis, kokt
riven pepparrot
Gör så här:
Rimma fisken.
Värm ugnen till 150°C.
Koka potatis. Rör ihop såsen (yoghurt och pepparrot, salt och peppar)
Fördela rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på färsk timjan. Tillaga i ugnen ca 15 minuter + 10 minuter tillsammans med fisken.
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta (om inte fisken är rimmad innan) och peppra.
Sätt in fatet i ugnen tillsammans med rödbetorna och tillaga i ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på max 50°C.
Servera skreiryggen tillsammans med de ugnsbakade rödbetorna, kokt potatis, yoghurtsåsen samt lite extra riven pepparrot och färsk timjan.
Rimma fisken.
Värm ugnen till 150°C.
Koka potatis. Rör ihop såsen (yoghurt och pepparrot, salt och peppar)
Fördela rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på färsk timjan. Tillaga i ugnen ca 15 minuter + 10 minuter tillsammans med fisken.
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta (om inte fisken är rimmad innan) och peppra.
Sätt in fatet i ugnen tillsammans med rödbetorna och tillaga i ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på max 50°C.
Servera skreiryggen tillsammans med de ugnsbakade rödbetorna, kokt potatis, yoghurtsåsen samt lite extra riven pepparrot och färsk timjan.
Vi drack Chenin blanc till maten. Passade utmärkt. |
Smaklig Spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar