tisdag 1 april 2014

Ugnsbakad skrei med ugnsbakade rödbetor med pepparrotssås

Ugnsbakade rödbetor, torsk, pepparrot och timjan är en mycket lyckad kombination. Lägg sen till en kall yoghurtsås smaksatt med riven pepparrot , salt och peppar och det hela blir ännu bättre. Den här rätten tar ca 30-40 minuter att få färdig om man bortser från den tid som fisken behöver för att rimma sig :). Men själva rimningen är inget man behöver övervaka så jag räknar inte in den tiden. 

Det här behövs till två pers:
300-400 g skreirygg
400-500 g rödbetor, skalade och skurna i cm tjocka skivor
olivolja 
salt
peppar
2 dl matlagningsyoghurt 
3 msk pepparrot, riven
timjan, färsk

Tillbehör: 
potatis, kokt
riven pepparrot 

Gör så här:
Rimma fisken.
Värm ugnen till 150°C.
Koka potatis. Rör ihop såsen (yoghurt och pepparrot, salt och peppar)
Fördela rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på färsk timjan. Tillaga i ugnen ca 15 minuter + 10 minuter tillsammans med fisken.
Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta (om inte fisken är rimmad innan) och peppra.
Sätt in fatet i ugnen tillsammans med rödbetorna och tillaga i ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på max 50°C.

Servera skreiryggen tillsammans med de ugnsbakade rödbetorna, kokt potatis, yoghurtsåsen samt lite extra riven pepparrot och färsk timjan.

Vi drack Chenin blanc
till maten. Passade
utmärkt. 
Smaklig Spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar