tisdag 12 mars 2013

Rågbröd med löjrom och rökt hjort

Den här suveräna förrätten har vi blivit bjudna på hos goda vänner. De är också därifrån vi har fått receptet. Tack A o L. H.
Det passade väldigt bra att göra dessa smörgåsar igår eftersom vi då kom tillbaks från Sverige och hade med oss bl a rökt viltkött från Devilda, löjrom, färsk pepparrot och danskt rågbröd. 
Ett glas Champagne eller Crémant passar mycket bra att dricka till.  

Tidsåtgång: ca 15 minuter.
Det här behövs för 4 pers:
4 skivor mörkt bröd, t.ex. danskt rågbröd eller kavring
1 dl crème fraiche
1 dl färskost
1 msk dijonsenap
1 msk pepparrot, nyriven
200 g rökt kött, jag använde dovhjort
1 msk gräslök, finskuren
1 msk rödlök, finhackad
salt och svartpeppar

Garnering:
4 msk löjrom
1 tsk rödlök, finhackad
1 tsk gräslök, finskuren
lite nymald svartpeppar

Gör så här:
Blanda crème fraiche och färskost. Smaksätt med dijonsenap och pepparrot.
Vänd ner rökt kött, gräslök och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
Lägg röran på brödet. Garnera med löjrom, finhackad rödlök, gräslök och lite nymald svartpeppar.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar