Det här behövs till 4-6 pers:
400 g älgfärs
200 g fläskfärs
1-2 skivor dagsgammalt vitt bröd eller motsvarande mängd ströbröd
1 ½ dl grädde (eller ½ grädde och ½ vatten)
2 ägg
salt
svartpeppar
Gör så här:
Blöt upp brödet i grädden i en skål, eller låt ströbrödet svälla ca 10 minuter.
tillsätt färsen, ägg, salt och peppar och blanda.
Forma biffar med blöta händer och stek dem i smör och olja. Hur lång tid det tar beror på hur stora biffarna är. Kontrollera med termometer eller dela på en biff och titta om den är genomstekt.
Servera biffarna med klyftpotatis och världens enklaste sås samt lättkokta grönsaker.
Klyftpotatis:
Värm ugnen till 225°C.
Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller långpanna. Tillsätt några skedar ankfett istället för olja och blanda så att all potatis får ankfett på sig. Potatisen blir krispig och får en jättegod smak av ankfettet. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med en sticka att potatisen är genomstekt.
Sås:
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongkapsel
Värm crème fraiche i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt småkoka några minuter.
Bon Appétit! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar