måndag 1 april 2013

Bakelser med räkor och avokado

Tanken var egentligen att göra en smörgåstårta, men det blev de här underbart goda små bakelserna istället. Perfekt att servera till förrätt eller liten lunch. T som älskar allt som liknar smörgåstårta utnämnde dessa bakelser till de bästa han ätit. 

Det här behövs till två (5cm) och två (7,5cm)
6 skivor formbröd
150 g räkor, skalade, grovhackade
1 avokado, grovhackad
2 1/2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
1 schalottenlök, finhackad
1/2 dl dill, finhackad
2 gelatinblad
salt
vitpeppar, nymald från kvarn

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda 2 dl crème fraiche, majonäs, schalottenlök och dill. Vänd ner räkor och avokado. Smaka av med salt och vitpeppar. Värm 1/2 dl crème fraiche i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och rör tills de har smält helt och hållet. Rör ner gelatin/crème fraiche blandningen i räk/avokadoröran.
Ta ut rundlar med en stans ur formbröden. Lägg en brödrundel i botten på stansen och fyll på med räkröra, avsluta med en brödrundel. Ställ kallt någon timme.
Tryck ut bakelserna ur stansarna och bred på crème fraiche runt om. Rulla i finhackad dill. Garnera med t.ex. löjrom, dill och citron eller räkor, dill och majonäs eller kallrökt lax, majonäs, dill och citron.




Till de goda bakelserna drack vi
Le Grand Beaupréau 2010
från Domaine de la Bergerie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar