Det här behövs till 4 pers:
3/4 kilo potatis, små
100 g sockerärtor
1/2 msk smör
15-20 cocktailtomater
1 knippa rädisor
Salsa verde:
1 kruka basilika
1 1/2 dl bladpersilja, grovhackad
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl kapris
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Tillbehör:
2 dl crème fraiche
1/2 dl pepparrot, finriven
1-2 krm salt
Gör så här:
Salsa verde:
Mixa alla ingredienser. Smaka av.
Potatissallad:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Den får inte bli överkokt. Låt potatisen ånga av.
Slunga sockerärterna hastigt i en stekpanna med en klick smör. Blanda potatis och salsa verde. Vänd ner sockerärtor, tomater och rädisor.
Tillbehör:
Blanda crème fraiche med riven pepparrot. Smaka av med salt.
Servera potatissalladen tillsammans med pepparrotscrème fraiche till tex en grillad entrecôte.
Smaklig Spis!
Chante Coucou passade utmärkt till maten. 50% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Malbec, 10% Syrah |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar