måndag 22 april 2013

Potatissallad med salsa verde och pepparrots crème fraiche

En vårfräsch potatissallad med sockerärtor, tomater och rädisor som passar utmärkt till en grillad köttbit. Crème fraiche smaksatt med pepparot är gott till. 

Det här behövs till 4 pers:
3/4 kilo potatis, små
100 g sockerärtor
1/2 msk smör
15-20 cocktailtomater
1 knippa rädisor
Salsa verde:
1 kruka basilika
1 1/2 dl bladpersilja, grovhackad
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl kapris
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Tillbehör:
2 dl crème fraiche
1/2 dl pepparrot, finriven
1-2 krm salt

Gör så här:
Salsa verde:
Mixa alla ingredienser. Smaka av.
Potatissallad:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Den får inte bli överkokt. Låt potatisen ånga av.
Slunga sockerärterna hastigt i en stekpanna med en klick smör. Blanda potatis och salsa verde. Vänd ner sockerärtor, tomater och rädisor.
Tillbehör:
Blanda crème fraiche med riven pepparrot. Smaka av med salt.

Servera potatissalladen tillsammans med pepparrotscrème fraiche till tex en grillad entrecôte.

Smaklig Spis!

Chante Coucou passade utmärkt till maten.
50% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon,
20% Malbec, 10% Syrah


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar