fredag 5 april 2013

Pannkakor

Nu har vi tuggat på de mer eller mindre sega ruladerna i två dagar. Dag två gjorde jag ett försök med att koka dem ytterligare ca 60 minuter i såsen. Jag kan tyvärr inte påstå att det gjorde någon skillnad. När man har presterat något bra eller svårt (som t.ex. tuggat i sig segt kött) tycker jag att man är värd en belöning. Vi fick pannkakor med grädde och blåbär och sylt. De var i alla fall lättuggat och jättegott :)

Det här behövs till 12-15 små pannkakor:
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
2 msk smör, smält
1/2 dl kolsyrat kallt vatten

Gör så här:
Blanda vetemjöl och salt, vispa i hälften av mjölken till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa i kolsyrat vatten precis innan det är dags att grädda pannkakorna.
Grädda i stekpanna eller pannkakslagg.
Servera med sylt eller färska bär och vispad grädde.



Bon Appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar